Elpolering

Vad är Elpolering

Genom att lösa upp materialets yttersta ytskikt framträder dess kristallstruktur och ytskiktet får här igenom grundmaterialets egenskaper. Avverkning, som normalt uppgår till 20 – 30 µm, sker kraftigast på uppåt- stickande toppar varför ytan jämnas till och får en rund profil. Metoden ger en mycket blank yta med framför allt metallisk renhet vilket förbättrar korrosionsskyddet och minskar ytans vidhäftningsförmåga.

Metoden bör jämföras med mekanisk polering för att bättre förstå den elektropolerade ytans egenskaper. Eftersom det ställs höga krav på ytskiktet lämpar sig mekanisk polering betydligt sämre då även material från polermedel och slipband då bakas in i ytan.


Då ytans egenskaper efter elektrolytpolering blir närmast steril har tekniken funnit stor tillämpning inom områden där kraven på hygien är stora, såsom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer.
Elpolering
mm
Längd
mm
Bredd
mm
Höjd
kg
Vikt

Vad vi erbjuder

Vi har två olika stationer eller produktionslinor. Den ena är manuell och den andra är automatisk. Detta ger oss en bredd som gör att vi kan lösa våra kunders olika behov. Allt från stora komplicerade produkter till mängder med mindre artiklar och avancerade specialjobb.

Med långerfarenhet och en expertis inom området så kan våra kunder vara säkra på att få ett professionellt resultat. Kontakta oss gärna så berätta vi mer.

Fördelarna med elektrolytpolering är många:

  • Förbättrad korrosionsbeständighet

  • Glans och metallisk renhet

  • Mindre risk för beläggningar

  • Svarar upp mot ökade yt- och kvalitetskrav

Att tänka på under konstruktion

För att få ett bra resultat är det viktigt att den elektriska kontakten under processen är god. Ange gärna ytor för kontaktering. Om detaljen är svetsad är det väldigt viktigt att svetsen är helt tät.

Huskvarna Elektrolytpolering är specialister när det gäller elpolering och betning på rostfritt stål.
ABHE KONTAKTINFO
Huskvarna Elektrolytpolering - All rights reserved

Hemsida skapad av Area81.se